Fortsätt till huvudinnehåll

Lättläst om semester och fågelskådning

 En ny bok! Så här skriver LL-förlaget i sitt pressmeddelande:

Äntligen semester! är en ny bok för de läsare som behöver extra lätt läsning. Med endast ett par rader text per sida sprider författaren Ann-Charlotte Ekensten upptäckarlust och humor om en resa till Gotland. Boken är rikligt illustrerad med Mikaela Nordlunds somriga bilder.

Äntligen har den kommit, dagen då semestern börjar. Som Olle har längtat! Han ska åka med sin bror Linus till Gotland och bo på hotell. Mest av allt längtar Olle efter att få titta på fåglar med sin kikare. 

– Min tanke från början var att jag ville visa att personer med extra utmaningar också vill åka på semester, inte vara hemma på gruppboendet hela sommaren. Det är en kort berättelse om att få uppleva något man drömt om, med en person man tycker om, säger Ann-Charlotte Ekensten.

Utöver att författa lättlästa böcker är Ann-Charlotte Ekensten skrivpedagog och föreläsare, som vill att fler ska upptäcka läsglädjen.

– Få av mina läsare har böcker som sitt största intresse, så jag vill att de ska känna att det gav något att läsa hela boken. Jag försöker ofta ha med en twist, något roligt eller spännande som överraskar, eller berätta om något som skapar en varm känsla i bröstet. Jag ville att bokens huvudkaraktär skulle vara en person med humor, så jag lät boken sluta med ett skämt, säger Ann-Charlotte.

Boken får ett fint omdöme av BTJ:s lektör

"Ann-Charlotte Ekensten driver berättelsen framåt med korta, kärnfulla meningar och elegans", skriver Eva E:Son Fransson, BTJ-häftet nr 19, 2024.

Äntligen semster! av Ann-Charlotte Ekensten


Kommentarer