Fortsätt till huvudinnehåll

Tre nya böcker!

 Idag startar höstterminen i vår familj. Dottern börjar andra året på anpassad gymnasieskola i Kungsbacka och sonen andra året på Chalmers tekniska högskola i Göteborg. Själv rullar jag vidare på mitt tionde år som författare och åttonde som egenföretagare ... 

Som vanligt innebär terminsstart även boksläpp på Nypon och Vilja förlag, och den här hösten kommer jag ut med tre nya böcker hos dem. Senar i höst kommer jag även med en bok på LL-förlaget. 

Mytiska väsen - Jättar 
Jättar är en sorts mytiska väsen som många trodde på förr i tiden. Man trodde att de var stora varelser som levde i bergen, och att det var de som hade skapat sjöar, öar och berg. Jättar hatade allt som var kristet, så man trodde att de kastade stora stenar mot kyrkor för att slippa höra kyrkklockorna. Ändå kunde de ibland hjälpa till att bygga kyrkor om de fick bra betalt …

Omslaget till Mytiska väsen - Jättar är skapat av Anton Vitus. 

Den här boken har redan fått ett omdöme från BTJ, och det var jättebra och jag hoppas att det bidrar till massor av inköp till bibliotek och skolor!

➡️ "Texterna av Ann-Charlotte Ekensten är enkla och lättlästa med korta meningar och luftig sättning. Men trots att textmassan är begränsad, får vi mycket information och rolig kunskap till livs."

➡️ "Jättar är trevligt illustrerad med stämningsskapande helsidesfoton och teckningar av Anton Vitus. Som vanligt när det gäller Nypons LL-böcker är det välgjort och bra."

Mytiska väsen - Jättar




















Fakta om A-traktorer
Från att vara ett redskap i jordbruket har A-traktorn blivit en ungdomskultur. Och "epa-kulturen" lockar många. Väntan på att själv få köra A-traktor kan kännas lång, följ med på den här resan så länge! I den här boken står om hur allting började, om bilarna, om musiken, om kulturen. Spännande läsning för alla motorintresserade!
Fakta om A-traktorer



















Marko är stödassistent
Marko är stödassistent på ett korttidsboende för barn med funktionsvariationer. Den här helgen kommer Oskar. Han tycker om när allt är som vanligt. I dag ska han bo i rum fyra, precis som vanligt, och de ska äta tacos, precis som de brukar. Sedan ska de bowla. Det här blir en bra helg, tänker Marko. Men när de kommer till bowlinghallen bana tre bokad. Oskar bowlar ju alltid på bana tio!

Marko är stödassistent är illusterad av Elisabeth Werngren. 

Marko är stödassistent



Kommentarer